- Przepisy kulinarne
- Zioła
- Sklepy ekologiczne
- Sklepy ekologiczne w Białymstoku
- Sklepy ekologiczne w Bydgoszczy
- Sklepy ekologiczne w Gdańsku
- Sklepy ekologiczne w Gorzowie Wielkopolskim
- Sklepy ekologiczne w Katowicach
- Sklepy ekologiczne w Kielcach
- Sklepy ekologiczne w Krakowie
- Sklepy ekologiczne w Łodzi
- Sklepy ekologiczne w Lublinie
- Sklepy ekologiczne w Olsztynie
- Sklepy ekologiczne w Opolu
- Sklepy ekologiczne w Płocku
- Sklepy ekologiczne w Poznaniu
- Sklepy ekologiczne w Rumii
- Sklepy ekologiczne w Rzeszowie
- Sklepy ekologiczne w Szczecinie
- Sklepy ekologiczne w Toruniu
- Sklepy ekologiczne w Warszawie
- Sklepy ekologiczne we Wrocławiu
- Sklepy ekologiczne w Zielonej Górze
- strona główna
Olej rumiankowy – przepis
Iwona, pt., 05/20/2011 - 09:07
Butelkę luźno napełniamy świeżo zebranymi kwiatami rumianku i zalewamy tłoczonym na zimno olejem. Olej musi przykrywać kwiaty. Butelkę szczelnie zamknąć i pozostawić na słońcu przez 14 dni. Po upływie tego czasu olej jest gotowy do użytku. Przechowuje się go w lodówce.
Zastosowanie Oleju rumiankowego:
Olej rumiankowy działa odkażająco, przeciwzapalnie, natłuszczająco i odżywczo. Przyspiesza gojenie się ran i oparzeń.
Olej rumiankowy stosuje się również w celach kosmetycznych: do przemywania skóry suchej i podrażnionej, do masażu ciała, który działa kojąco przy nerwobólach oraz jako odżywkę do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.
Ostatnie komentarze
1 sek. temu
10 tygodni 6 dni temu
10 tygodni 6 dni temu
13 tygodni 5 dni temu
13 tygodni 5 dni temu
25 tygodni 2 dni temu
1 rok 18 tygodni temu
1 rok 20 tygodni temu
1 rok 42 tygodnie temu
1 rok 48 tygodni temu